江阴
全国免费咨询热线
首页 > 小升初辅导 > 小升初试题 > 小升初英语分班考试模拟试题及答案

小升初英语分班考试模拟试题及答案

2019-11-22 17:31:37 文章来源:星火教育 作者:星火教育 浏览量:2089

  小升初英语分班考试模拟试题及答案(三)

  — 找出划线部分发音不同的单词 (5%)

  1.( )A. look B. cool C. school D. zoo

  2.( )A. mine B. with C. knife D. behind

  3.( )A. teacher B great C clean D please

  4.( )A. pear B. hair C. here D. wear

  5.( )A. what B. which C. white D. whose

  二、词型转换(10%)

  1. country (复数) ____________ 2. far (比较级)______________________

  3. open (现在分词)_________ 4. quick (副词)______________________

  5. sea(同音词) _______________ 6. we(形容词性物主代词)____________

  7. one (序数词) _____________ 8. hear (同音词) _________________

  9 sun(形容词)_____________ 10. ran(原形)_______________________

  三.选择填空(10%)

  ( ) 1. After school we usually play _________ soccer for half _________ hour on _________ sports ground.

  A. /; an; the B. the; a; the C. /; a; / D. the; an; a

  ( ) 2. — Is she a bus driver?

  — _________. She is a postwoman.

  A. No, she isn't B. Yes, she is C. No, she is D. Yes, she isn't

  ( ) 3. Can you help my child ______ his science ______ Tuesday mornings?

  A. in; in B. with; on C. for; at D. with; at

  ( ) 4. — Is this your shoe?

  — Yes, it is, but where is _________?

  A. the others B. other one C. another D. the other one

  ( ) 5. That storybook is very _________. The children are _________ in it.

  A. interesting; interest B. interest; interested

  C. interesting; interested D. interested; interesting

  ( )6. There _________ a ruler and some pencils in the pencil-box.

  A. be B. is C. are D. has

  ( )7 .It often rains __________ in the summer of Nanjing.

  A. strong B. big C. hard D. heavy

  ( )8. The basketball ______________ the bed isn’t mine.

  A. under B. is under C. is on D. is

  ( )9.Thank you ________ giving me so much help.

  A. to B. for C. with D. in

  ( )10. ------What did you do last night?

  ------ I did my homework and _______ TV.

  A. watch B. watched C. will watch D. am watching

  四、情景匹配 (10%)

  A

  ( ) 1.Who is taller, you or Yang Ling? A. You can take bus No.3.

  ( ) 2. How can I get to the park? B. You can go there by bus.

  ( ) 3. Who runs faster than GaoShan? C. YangLing is.

  ( ) 4. Which bus shall I take? D. YangLing does.

  ( ) 5. Would you like to join us? E. Yes , I’d like to.

  B

  ( ) 1. Where are you going? A. It’s on the 1st of May.

  ( ) 2. What are you going to do? B. I’m going to go shopping.

  ( ) 3. Can I know your address? C. It’s the 1st of May.

  ( ) 4. When’s May Day? D. Of course.

  ( ) 5. What’s the date today? E. I’m going to the shop.

  五.用括号内所给单词的正确形式填充。(10%)

  1. Li Ming, what about_________(步行) to school?

  2. They are going _________(fish) tomorrow.

  3. The boys are reading the __________(interest) book, Harry Potter II.

  4. ----What is your hobby?

  ---- _________. (dance)

  5. The weather gets _________ (cold) and the nights get ______ (long) in winter.

  6. Sometimes he _________ (play) basketball on the playground after school.

  7. Jack, with his classmates, often _______ (go) to the bookshop to buy books on Sundays.

  8. The pair of jeans _______ (be) yours,it isn’t mine.

  9. Mary enjoys (go) shopping on Sundays.

  10. I would like _________ ( have) lunch at home .

  六.句型转换(10%)

  1. Lily often does some reading in the morning. (改为否定句)

  Lily ______ often ______ some reading in the morning.

  2. Sometimes I go to the cinema with Nick on Saturday. (就划线部分提问)

  _______ do you sometimes go to the cinema ________ on Saturday?

  3. We go to school from Monday to Friday. (同义句改写)

  We go to school ______ _______ a week.

  4. What does Kate do? (同义句改写) ______ ______Kate?

  5. He goes to school by bus. (同义句) He ______ a bus______ school.

  6. He usually gets up at twenty to seven in the morning. (画线部分提问)

  _______ _______ does he usually get up in the morning?

  7. The children like teddy bears best. (同义句)

  Teddy bears _____ the children's _____ toys.

  8. 他比我小两岁。

  He is two years _______ ______ me.

  9. His father loves playing cards when he is free. (对画线部分提问)

  What his father love ________ when he is free?

  10. You can’t play football on the street.(祈使句)

  ________ ________ football on the street.

  七.下面的句子都有一处错误,请在错误处划线,并在横线上改正。(5%)

  1. She jumps high than the other girls in his class. ( )_________

  2. They have Chinese, Math, and English on every Tuesday. ( )_________

  3. We don’t have a art lesson today. ( )________

  4. I like play basketball, football, and tennis. ( )_________

  5. Are you go to bed at about 10:00? ( )_________

  八.根据上下文完成下列对话。(10%)

  It is S________ tomorrow, my parents and I are g________ to the park. In the park t______ is a r______, I want to s_____ there, because it is very h___ in summer. Swimming c____ make me cool. But you know I am not g____ at swimming, my father will teach me h____ to swim. I think I w____ have a good time there.

  九.阅读理解。(10%)

  A

  The Road family often does housework together at the weekends. Pam often cleans bedrooms. Her father buys groceries (食品杂货) for the next week. Her mum washes the clothes. John, Pam’s brother, helps to cut grass in their garden.

  The Roads often ride a bike to the park nearby. In the park, they can play basketball and football. They always have a good time there.

  It is happy when a family works and plays together.

  ( ) 1. How many people are there in the Road family? __________

  A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

  ( ) 2. The Road family likes to __________________.

  A. go on a picnic B. go shopping

  C. have a rest D. go to the park

  ( ) 3. When the family work together, they feel________.

  A. tired B. happy C. angry D. sad

  ( ) 4. ____________ cuts the grass in the garden.

  A. Father B. Mother C. Pam D. John

  ( ) 5. A good title (标题) for the passage is ___________.

  A. A family works and plays together B. Cleaning the rooms

  C. A happy family D. Pam and her parents

  B

  Tony comes home from school. He wants to play football, but he has a lot of homework.

  “Hello, Tony!” says his mother. “How is school today?”

  “Fine. But I have a lot of homework,” Tony says. “I’d like a bottle of milk.”

  “Sorry, there isn’t any. You can eat some cakes. But please don’t eat too many. We’re going to have supper.”

  Tony eats some cakes. Then he sits at the table. He begins to do his homework.

  Mother goes to the shop. She buys some milk and some bread. There are not many people in the shop. She comes home soon.

  Tony is still doing his homework.

  “Tony, you are a good boy,” his mother says. “You’re going to do well this year.”

  “But I can’t play football today,” Tony says sadly.

  ( )6. Tony is a _________.

  A. football player B. student C. teacher D. cook

  ( )7. “How is school today?” means “_________”

  A. What is the school like today? B. What classes do you have today?

  C. Do you like your new school? D. How’s your study at school today?

  ( )8. Tony wants to have some _________, but there isn’t any.

  A. milk B. cakes C. bread D. ice cream

  ( )9. Tony’s mother goes to the shop _________.

  A. to see her old friend B. to buy a football for her son

  C. to do some shopping D. to sell some food

  ( )10. When mother comes home, Tony is _________.

  A. playing football B. eating cakes

  C. doing his homework D. watching TV

  十.完形填充。(10%)

  Xiao Ling is a middle school student. She likes English and she is good __1__it. She often __2__ her parents about her English study. Now she is talking __3__ her father about her English study again.

  Xiao Ling says, “Look, Dad, this is our new English book. There are a lot of interesting __4__ in it.”

  “Mmm, not bad. Do you speak only English in class, 5 does your teacher explain (解释) everything to you in Chinese?”

  “Oh, our teacher speaks to 6 only in English. Sometimes it’s not easy for us 7 her, but she says listening and speaking help 8 .

  “I think she’s right. Does she speak English very slowly?”

  “Not 9 . Sometimes we don’t understand her. Then she has to say it again.”

  “It’s interesting to study English, isn’t it?”

  “Yes. And I’m going to work 10 at it in the new school year.”

  “That’s good. I’m sure you’ll study better.”

  ( )1.A.in B. with C. at D. about

  ( )2.A.tells B. speaks C. says D. talks

  ( )3.A.for B. with C. about D. on

  ( )4.A.story B. a story C. stories D. storys

  ( )5.A.and B. but C. how D. or

  ( )6.A.we B. our C. us D. ours

  ( )7.A.to understand B. understand

  C. understanding D. understand

  ( )8.A.many B. a lot C. a lot of D. too many

  ( )9.A.always B. sometimes C. good D. speak

  ( )10.A.hard B. harder C. the harder D. hardest

  十一.写作。(10%)

  你即将成为一名中学生,在中学校园里,你会接触到新的同学和新的老师,现请你对自己的情况做一下自我介绍。内容包括以下几点。

  1. 你的性别,年龄。

  2. 你的爱好。

  3. 你喜欢哪些学科。/你为何喜欢这些学科?

  4. 你父母的职业。等等。

  不少于六句话。

  参考答案

  — 找出划线部分发音不同的单词 (5%)

  1.A 2. B 3. B 4. C 5. D

  二 按要求写出相应的单词 (5%)

  1. countries 2. farther 3. opening 4. quickly 5. see

  6. ours 7. First 8. here 9. sunny 10. run

  三. 选择填充 (10%)

  1.A 2. A 3. B 4. D 5. C 6. B 7. C 8. A 9. B 10. B

  四.情景匹配。(10%)

  A) 1. C. 2. B 3. D 4. A 5. E

  B) 1. E 2. B 3. D 4. A 5. C

  五.用括号内所给单词的正确形式填充。(10%)

  1.walking 2. fishing 3. interesting 4. Dancing 5. colder; longer

  6. plays 7. goes 8. is 9. going 10. to have.

  六 按要求写句子 (10%)

  1.doesn’t; do 2. Who; with 3. 5 days 4. What is 5. takes; to6. What time

  7. are favorite 8. younger; than 9. does; doing 10. Don’t play

  七.下面的句子都有一处错误,请在错误处划线,并在横线上改正。(5%)

  1.B higher; 2 C every/on 3. C an 4. B playing 5. A Do

  八.根据上下文完成下列对话。(10%)

  1. Sunday/Saturday 2. going 3. there 4. river 5. swim

  6. hot 7. can 8. good 9. how 10. will

  九.阅读理解。(10%)

  1. C 2. D 3. B 4. D 5. C 6. B 7. D 8. A. 9. C 10. C

  十.完形填充。(10%)

  1. C 2. A 3. B 4. C 5. D 6. C 7. A 8. B 9. A 10. B

  十一.写作。(10%)

  略


凡本网注明"稿件来源:星火教育"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属星火教育教育科技集团(含本网和星火教育网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:星火教育",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:星火教育"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:星火教育",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与星火教育网联系,电话:4008770068

免费咨询提分热线 400-877-0068 已有10万家长免费咨询 赶紧行动吧!
请输入正确手机
获取